A DIGISTAR KFT. vállalkozásfejlesztése

2024.08.21.

GINOP_PLUSZ-1.2.1-21 - A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása.

 

A DIGISTAR Kft. projektjének költségvetése: 208 469 524Ft, ebből feltételesen visszatérítendő európai uniós támogatás: 145 928 667Ft, megvalósítási helyszín: 7623 Pécs, Közraktár 4/1.

A teljes költségvetés részletei: ingatlan felújítás és átalakítás költsége: 64 178 169Ft, hőszivattyú: 2 556 000Ft, 50 Kw napelemes rendszer: 21 000 000Ft, vezetői tanácsadás: 3 200 800Ft, szervezetfejlesztés digitális transzformáció: 2 209 800Ft, fémmegmunkáló 2db eszköz: 88 496 100Ft, információ- és kommunikáció képzés: 800 000Ft.

A DIGISTAR Kft. közvetlenül 23 éve, közvetve 33 éve van jelen az IT piacon. Ez idő alatt céltudatosan fejlődött, így lett a régió legnagyobb informatikai és irodatechnikai kereskedelmi és szolgáltató cége. A DIGISTAR Kft. folyamatosan több mint 4 000 eseti és 500 feletti szerződéses partnerrel áll kapcsolatban. Partnereink minőségi kiszolgálásában az év 365 napjában a cég 25 dolgozója vesz részt.

Az iroda és szerviz 2022-től egy teljesen felújított épületbe költözött a Szabadság u. 48. címre, mely Pécs centrumában helyezkedik el. Logisztikai központja 2023-tól a Közraktár 4/1 címre költözött egy korszerű, modern környezetbe. Hosszú távú üzletpolitikájuk, hogy a DIGISTAR Kft. ebben a gyorsan változó gazdasági környezetben is megbízható partner legyen. Ennek érdekében a régió legmagasabban képzett szakembergárdáját foglalkoztatja. Mérnökei folyamatos gyártói képzésekben részesülnek, tudásukról, naprakészségükről nap, mint nap számot adnak. Munkafolyamataikat és környezettudatos működésüket ISO 9001; ISO 14001 minőségirányítási elvek szerint alakítják.

A Digistar Kft. a régióban egyedülálló módon hosszú évek óta kizárólagos képviselete a két vezető irodatechnikaieszközöket gyártó világmárkának, a Konica Minolta-nak és a Xerox-nak. Kiemelt partnere, képviselője a HP-nak; Dell-nek; ESETsoft- nak; Netasq-nak és a Microsoft-nak. Az eltelt évek munkája eredményeként több mint 500 szerződött partnerünk több ezer nyomtató, fénymásoló multifunkciós eszközének felügyeletét és karbantartását látjuk el napi szinten.

A támogatással a vállalkozás a több lábon állás érdekében, a tevékenységi körét tovább kívánja bővíteni új tevékenységek bevezetésével. Ezek a tevékenységek: fémszerkezet gyártása, fémmegmunkálás, szerszámgyártás. Technológiai fejlesztést eredményező 2db új eszköz beszerzése valósult meg egy Plazma vágó és egy Élhajlító gép beszerzésével. A gépek beszerzésével és üzembe helyezésével egyedi méretezésű fémmegmunkálást fognak végezni, így akár 1db vagy több darabos termelés is kivitelezhető a berendezéssel. Az eszközökkel gyorsan tudnak kis mennyiségeket is legyártani viszonylag alacsony darabköltség mellet. A piacon a legtöbb vállalkozás kizárólag nagy mennyiségben, sorozatgyártásban vállal fémmegmunkálási munkákat.

A támogatás igénybevételével a szervezet megfelelő háttérrel, kapacitással fog rendelkezni a fémmegmunkálás munkálatainak elvégzéséhez. A fejlesztés elsődleges célja a technológiai fejlesztés, a társaság termelési kapacitásának bővítése, a versenyképességének a növelése, a jövedelemtermelő képesség növelése, a vevői igények magas szintű kielégítése. A fejlesztés hozzájárul a GINOP Plusz-1.2.1-21 kódszámú felhívásában szereplő célok, eredmények megvalósításához, a növekedési potenciáljának javításához, a gazdasági teljesítményének erősítéséhez.

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!